Placer: edició especial en paper

Placer és la revista de la associació La Mordida Literaria. Placer és Poesia, Literatura, Art, Coneixement i una Raresa. Placer és moltes coses, però, sobretot, és una revista digital. Una revista digital que ha anat evolucionant (o això volem pensar). Vam escriure: “Placer evoluciona, no sabem com ni cap a on, però el fet és que aquest vaixell avança inexorablement. O, potser, el vaixell navega al seu aire i nosaltres pengem cap per avall de l’ham, disposats a ser devorats pels peixos de colors, cansats, a la seva vegada, de lluitar de forma inútil contra la corrent del temps”.

En qualsevol cas, després de tres anys, sis solsticis i dotze estacions de viatge ininterromput encara som aquí. I per celebrar l’efemèride (si el lector vol aprofundir sobre la nostra dèria pel sistema duodecimal pot consultar algun dels articles anteriors o bé fer-se membre de The Dozenal Society of America) hem decidit fer un número especial en paper. Analògic. Sí, un número analògic per commemorar l’aniversari d’una revista digital... És clar que la coherència no és una de les nostres virtuts. Algunes de les frases que hem escrit durant aquest periple ja apuntaven a una conclusió tan simple i evident: “Placer és atroç i entranyable. Placer és dansa contemporània en lavabos d’il·luminació automàtica. Placer és el fum del tabac a les nits del bop més frenètic. Placer habita a la interfase quàntica del sense-sentit irreverent i la poesia més sincera. Placer és universal: d’un sol vers. Placer vol ser, i així ho hem pretès durant dotze números, però Placer no és”.

En fi, que hem editat un número especial en paper i, a més, hem trencat alguns dels dogmes que regeixen el nostre periple delirant per l’espai i el temps. Així: 1) la majoria d’autors no ha estat escollida pel Consell Editorial; 2) molts dels autors encara són vius; i 3) alguns d’ells han rebut el Premi Nobel de Literatura. Per si no ho saben, aquest tipus d’autors no podrien ser objecte d’un Placer de veritat (potser algun dia, si es compleixen dues de les condicions anteriors...).

Bé, no els volem entretenir més amb els nostres raonaments inconnexos. No volem, tampoc, potenciar l’enriquiment de les empreses farmacèutiques; encara no hi ha estudis al respecte, però temem que el risc de patir atacs epilèptics, al·lucinacions o acúfens sigui directament proporcional al nombre de paraules que escrivim. El resultat (l’edició especial en paper) el podran trobar a les llibreries més selectes (bé, només a una, a la plaça Osca de Barcelona) o a l’Ateneu. Una altra opció és demanar-la a algun dels membres de La Mordida, per exemple a la Setmana de la poesia de Sant Feliu de Llobregat que és a punt de començar (el proper 21 de març).

Més endavant, gairebé segur que el 12 d’abril, farem la presentació “oficial” d’aquest número especial a la Biblioteca de Sant Feliu. I, finalment, si aquest article no els ha generat unes ganes boges d’adquirir aquest objecte —dissenyat per satisfer els plaers dels lletraferits més fetitxistes— però sí una mica de curiositat, poden esperar a Sant Jordi i comprar-la a la nostra paradeta de la Plaça de la Vila. Apa, ja ho saben. Ens acomiadem, doncs. Però no temin (¡¿?!), el Consell Editorial ho té tot disposat per continuar la marxa: els arpons són afilats, la caça de la balena blanca ja ha començat. Fins aviat!  

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat