A les teves mans

Aquest diumenge, de nou, tindrem l'oportunitat de posar el futur de la ciutat a les teves mans. L'oportunitat d’escollir una proposta política que garanteix posar les ciutadanes i ciutadans de Sant Feliu al centre de la política municipal.

Honestament creiem, que molt més interessant que posar el futur de la ciutat en unes suposades bones mans hi ha l'oportunitat de posar-les a les teves mans.

Fa quatre anys vam afirmar la voluntat d’obrir la democràcia local al conjunt de la ciutadania “del Sant Feliu entre uns quants al Sant Feliu entre tots”. Calia tornar la política a la ciutadania i des de l'oposició hem aconseguit petits avenços, gràcies a posar el debat a l’agenda política municipal constantment. Però, l’actual govern ni ha volgut, ni ha sabut fer un canvi de model, urgent, pel que fa a la participació ciutadana.

L’origen d’aquest fracàs el podem situar al juny del 2015, un moment en el qual es va perdre una magnífica oportunitat per produir una veritable revolució en l’agenda política municipal, de deixar enrere un estil basat massa en gestionar amb un excés de sentit de patrimonialització i de no ser exemplars en transparència. Es va perdre l'oportunitat de fer un canvi d’estil en la gestió i de posar l’administració al servei del ciutadà, i alhora aquest al centre de totes les decisions que es prenguin.

Es va perdre aquesta oportunitat, perquè alguns, legítimament, van triar com a socis de govern un mer full en blanc. Van triar la comoditat enlloc de l’exigència política, van triar l’acomodament enlloc de la valentia política. Alguns volen repetir, de nou, aquesta experiència fallida del 2015. Ho han dit públicament.

Nosaltres diem ben alt i clar, un cop més, que una altra manera de fer política és possible. Hem d’aconseguir que aquesta onada transformadora, que el 2015 ja van experimentar ciutats com Sabadell o Badalona, arribi també a Sant Feliu. Volem estimular el compromís social, el deure i la llibertat de la ciutadania per decidir en tots els afers municipals. El nostre anhel és que el disseny i l’execució de qualsevol política municipal es gestin des de la transversalitat i la responsabilitat social. Reivindiquem la construcció col·lectiva de polítiques públiques amb tot el conjunt de la ciutadania, amb les entitats i associacions.

Diumenge és l’hora de dur a terme el canvi polític negat el 2015. És l’hora, de que tota la força cívica d’aquesta ciutat, la seva mobilització social, cultural i associativa la vivim també en la vida política. L’autèntic patrimoni de Sant Feliu és la seva gent.

Diumenge és l’hora, també, del jovent. De rejovenir i feminitzar la vida política local. D’escoltar i fer viables les propostes fetes per als joves i pels joves.

És l’hora de fer inajornable la transformació de la vida política de la ciutat, l’hora d’un nou impuls republicà, i l’hora de la valentia política.

Diumenge és l’hora de guanyar el futur, és la gran oportunitat de guanyar un Sant Feliu millor.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat