A reveure!

Aquestes eleccions municipals han suposat l’inici d’una nova etapa per a la ciutat que tant m’estimo, Sant Feliu de Llobregat. I també significarà, per a mi mateixa, començar un nou capítol allunyada de la primera línia de la política. Tancaré d’aquesta manera una etapa en la política municipal, un període de la meva vida que s’ha perllongat durant 12 anys i ho faré tal i com entenc que s’han de dir adéu a aquestes etapes: satisfeta i feliç amb el que he aconseguit.

Però també dic adéu a la relació que vaig mantenir amb l’Ajuntament com a treballadora, que es va iniciar l’any 2000 i es va acabar el 2006 i que entre una cosa i l’altra acaba després de 19 anys.

M’acomiado sense pena perquè aquest és un camí que vaig començar a caminar sabent que tenia un final marcat. Des del primer moment sabia que el dia en què escrivís aquestes línies estava més a prop que lluny. Per a les persones que hem dedicat una part del nostre esforç a la política des d’una vocació de servei públic i no de servei als interessos propis, ha de ser més difícil iniciar una carrera política que acomiadar-la. Si més no, així ho sento jo.

No penseu en tot cas que no sentiré enyorança. Estic segura que en un temps, més breu del que es podria pensar, recordaré tot el que he viscut en un període apassionant per a la meva vida, per a la meva ciutat i per al meu país i trobaré a faltar bona part del treball però sobretot de les persones que deixo enrere.

Perquè aquesta és una activitat que, tot i que de vegades se’ns oblidi, està realitzada pels nostres veïns i veïnes, per persones de carn i ossos amb els seus anhels i esperances. A elles voldria fer arribar en primer lloc el meu agraïment: gràcies als companys i companyes de grup i de partit, a tots els que hem treballat per aquest grup durant aquets 12 anys, gràcies als tècnics i tècniques municipals que m’han fet tan fàcil treballar des de l’Ajuntament i m’han ensenyat tant, i fins i tot, amb alguns s’ha forjat una amistat per sempre, gràcies als regidors i regidores que més enllà d’ideologies han buscat també el millor per al nostre municipi i, especialment, gràcies a la meva família i amics. Aquells que heu estat més propers heu necessitat d’una dosi extra de paciència i comprensió per a entendre que al meu cap i en el meu dia a dia, a més de vosaltres, família i amics, també ha estat molt present la nostra ciutat. He tingut moments molt durs perquè hi han hagut situacions familiars i personals difícils al llarg d’aquests 12 anys i la dedicació a la ciutat requereix està al peu del canó 24 hores al dia, 365 dies a l’any. Sé que sempre heu entès que el meu afany de col·laborar per fer que visquem en una societat millor no ha estat més que el desig de crear un espai més agradable i còmode per  a les persones que més m’estimo. Espero haver-ho aconseguit.

Al llarg d’aquest temps he tingut l’oportunitat de lluitar pels interessos de totes les persones que vivim a Sant Feliu sense excepcions, tant des de l’oposició com assumint diferents responsabilitats. He estat així primera tinent d’alcalde; regidora de Serveis Socials, Salut, Gent Gran, Seguretat Ciutadana i Mobilitat; presidenta de l’Àrea de Serveis a la Ciutadania i comissionada de la llei de barris de Can Calders i La Salut. Tot i que m’agrada pensar que mentre he ostentat aquests càrrecs he aportat benestar dels santfeliuencs i santfeliuenques, també sé que en algun moment em puc haver equivocat. Els anys m’han ensenyat que encara més important que provar de ser infalible és reconèixer els errors i treballar per corregir-los. Si algú s’ha sentit perjudicat per alguna de les meves decisions, espero que em sàpiga disculpar. L’única justificació que puc donar com a descàrrec és que sempre i en tot moment he treballat amb la millor voluntat i a la recerca d’un bé comú.

Més enllà dels prejudicis dels quals de vegades ens hem fet mereixedors els polítics, des que vaig començar el meu periple l’any 2007 puc assegurar que en la seva immensa majoria he coincidit amb homes i dones que, des de diferents sigles i idees, han buscat fer créixer el benestar de la ciutat i la seva gent. Vull pensar que aquest mateix esperit és el que he defensat quan m’ha tocat treballar tant des de l’oposició com des del govern. Crec que el meu grup sempre ens hem destacat per fer una oposició constructiva, si en això hi anava implícit el bé comú. Mai ho hem fet per interessos partidistes, i aquest esperit és fàcil de comprovar.

Tot i que pugui semblar tòpic m’acomiado però no us dic adéu, us dic “a reveure!”. Per sobre de regidora, sóc ciutadana. Ens trobarem als carrers i places; parlarem de Sant Feliu i de les persones que hi vivim; farem propostes i aportarem opinions, com sempre hem fet. Dir adéu als càrrecs públics no significa abandonar la vida associativa o el compromís social. Em guardo per sempre un títol que per a mi és irrenunciable: el de santfeliuenca.

Per tant: A REVEURE

VISCA SANT FELIU

Comentaris

Dani Sant Feliu de Llobregat (Plaça Francesc Macià)
1.
Bon dia, Sra. Martí i Jodar.

Em permet preguntar-li públicament si marxarà sense donar cap explicació respecte a les seves declaracions a aquest diari?

O aquest títol "irrenunciable" de "santfeliuenca" que menciona al seu text inclou una falta de respecte envers la resta de santfeliuencs?

Faig una còpia:

"Quines coses que no us agradaven d'ICV ara sí que es fan?
Temes d'estructura interna de l'Ajuntament. Hi ha moltíssimes coses en l'organització que no ens agraden: la manera com s'organitzen internament els departaments, qui es posa al capdavant, de quina manera es tria el personal... Nosaltres vam aturar algunes coses però ara estan fent el que volen. És una manera d'actuar d'ICV, que molta gent en diu clientelisme, que no ens ha agradat mai.

I des de l'oposició no ho podeu fiscalitzar?
Són temes que se solen resoldre amb un concurs públic que algú ha guanyat. El problema és que les bases són poc objectives o que el criteri d'avaluació d'una entrevista és subjectiu, i davant d'això poc hi pots fer.

Això ha passat en aquests dos anys?
Sí. Però no ho podem denunciar perquè està fet de manera veladament correcta. I no només ha passat en aquesta legislatura, també ens van 'colar' algun gol quan governàvem junts.

I no ho podíeu haver evitat?
Estant a govern, ho denuncies internament, perquè no cal que sigui una informació que traspassi a la resta del poble. Però no te'n surts perquè hi ha un concurs fet, amb tres fases d'examen. Una és més objectiva i les altres dues no ho són tant. Fent una entrevista algú pot aconseguir els punts desitjats. És un criteri subjectiu, però davant d'això no pots dir-hi gran cosa. És a dir que no es busca el millor sinó qui més t'interessa. I si són càrrecs de confiança no passa res, però de vegades ha passat en punts estratègics de l'estructura"

Salutacions cordials,
Dani
  • 11
  • 7

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat