Contaminació acústica

A hores petites, el camió d’escombraries fa visites. De matinada i de bon matí hi passa. Ho fa per la Riera de la Salut. Tot just sota de casa meva. Per descomptat, ho fa impetuosament. Procura ser discret, com el vol de l’oreneta. Ara bé, no ho aconsegueix mai. Reconec que la queixa és innòcua,  per no dir baldera. Imagino que hi ha coses més importants quant a neteja pública i matèria cívica.

En tot cas, estimo molt la feina dels escombraries. Ultra això, admiro els partits ecologistes. Tot i així, al meu poble no se’n surten. La contaminació acústica deixa unes seqüeles impossibles de redreçar. Desgraciadament, d’aquestes coses en sé una mica. Ara bé, hi ha particularitats inquietants. I més quan la queixa és d’un sord-cec. Pitjor encara, les molèsties persisteixen fins i tot amb l’absència dels meus audiòfons. Tan rar sóc? No recomano gens ni mica camins de sordesa. La pèrdua auditiva sempre deixa en evidència la nostra escassa responsabilitat. L’administració, sap quants escombriaires jubilats viuen sords? De debò, no faig la pregunta gratuïtament. 

 

Comentaris

gerard sant feliu de llobregat
3.

I l'helicòpter dels mossos i/o de la dgt que controla el trànsit, cada cop vola més baix i fa més soroll? O només jo el sento?

  • 1
  • 0
Francesca St feliu d llob
2.

Molt d acord. Visc a Marques d Monistrol. No es nomes el camio d escombreries, tambe es el bus. I el pitjor cotxes i motos que gaudeixen de fer soroll.

  • 1
  • 0
Anna Rius Roca Sant Feliu Llobregat
1.
Tens tota la raó Agustí, la contaminació acústica es un mal encara que les persones no li donen importància. Jo ho estic sufrint des de fa molts anys amb el Poligon Multindus tot son empreses de estampació, després de moltes queixes a l´Ajuntament, regidors(es) técnic, Policia Local que per cert està molt mal informada em diuen que les empreses han de tenir les portes i finestres tancades per treballar després de les 20 hores cosa que no es certa, si es llegeixen les normatives de l´Ajuntament indiquen que les empreses han de treballar sempre amb les portes y finestres tancades, L´última queixa es de fa 10 dies aprox. però es veu que per l´Ajuntament primen abans les activitats que la ciudadania, no han tingut temps d´avisar a l´empresa que tanqui finestres. No indico noms de les empreses perque la meva intenció no es fer mal, sentim el soroll repetitiu tot el dia des de les 6 hores del matí. Potser algú em dirà que ja sabia que hi havia un poligon aprop de casa, haig de dir que fa 42 anys que visc al mateix lloc, quan vaig venir a viure a Sant Feliu a l polígon hi havia una bóvila, que no feia cap soroll molest. Em vaig informar a l´Ajuntament si posarien més naus (em van comunicar que no) després van començar a donar permisos per fer naus sense informar-se si podrien molestar als veïns. S´han fet les queixes pertinents, amb recollida de signatures així com queija a la Síndica de Greuges sense cap solució. Tal com tú comentaves la contaminació acústica afecta seriament a la salut. Espero una solució ràpida al respecte.
  • 12
  • 1

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat