L'apunt de Fetalsbarris: Mas Lluí

Des de Fetasantfeliu i conjuntament amb SKREI Studio hem engegat el projecte audiovisual Fetalsbarris. Es tracta d'una sèrie de 7 capítols  d'uns 10 minuts de durada dedicats a cada barri de Sant Feliu, per oferir una radiografia aproximada al seu batec ciutadà. A més, volem complementar cadascun d'aquests vídeos amb la mirada d'una altra persona del barri retratat. El segon barri radiografiat és Mas Lluí i aquest cop és Rosa , que hi posa l'apunt. Podeu tornar a veure el vídeo al final de l'article.

Quan vaig arribar a Mas Lluí, ho vaig fer amb una maleta plena d'il·lusions. Es tractava de descobrir un indret que prometia tranquil·litat, natura i grans espais... I no va ser cap decepció. És ben cert que el barri estava una mica adormit i desangelat, i que les persones que havíem arribat aquí érem una mica uns forasters... Però poc a poc ens vam anar sentint part d'aquest poble i vàrem fer del lloc casa nostra. Els nostres fills varen créixer feliços i tranquils i els arbres es varen fer grans i ferms... Uns quants veïns van deixar de ser-ho i d'altres van venir a prendre el seu lloc. El barri, avui, segueix sent tranquil i segueix volent ser-ho.


Però també és cert que aquí dalt ens tenen una mica oblidats, vàrem ser els últims en arribar i l'Ajuntament no ens ho deixa oblidar... Tenim pocs serveis i poc transport públic i tot el que ens donen és a preu d'or. L'IBI a Mas Lluí és, amb diferència, el més alt de Sant Feliu i això fa mal i segrega, perquè no som els "rics" del poble. No és un barri obrer, però quan vàrem venir fa molts anys, els preus de la vivenda eren assequibles i, per tant, hi havia gent de tota mena.


A Mas Lluí s'hi viu bé, es respira bé i obténs el que et promet: Collserola a tocar, carrers amples, un parc ben maco amb ànecs i tota mena d'ocells, pocs sorolls, i bona qualitat de vida... Així que només queda esperar que els habitants del barri acollim els nouvinguts i passejants amb una salutació càlida i oberta perquè, com nosaltres, se sentin a casa seva.
 

 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat