Asfalt o trail ??

A tots ens encanta córrer i si pot ser gairebé cada dia millor, estem esperant el nostre estoneta diari per escapar-nos a córrer una estona per trobar-nos millor. Tenim ja els circuits predeterminats, alguns d'asfalt, altres de terra, uns més curts, un tiratge llarga ... de vegades trobem nous recorreguts on vam gaudir moltíssim.

Llavors un dia vam triar córrer per carretera. Córrer per asfalt castiga molt més les articulacions i la musculatura, però la sensació de rapidesa és molt més gran. Penso que és ideal per fer sèries ràpides o petits Tests pre-competició. Hi sabatilles específiques per a l'asfalt, solen ser bastant lleugeres i tenen la sola pràcticament llisa.


Llavors un altre dia vam triar córrer per camins. Córrer per camins castiga molt menys la musculatura de córrer per asfalt. Les sensacions són de córrer més lent que per l'asfalt i sobre has d'anar atent perquè el terreny és irregular. Aquests entrenaments poden ser les tirades més llargues, ja que per a la ment ens vindran molt millor. En córrer per camins pots gaudir de la natura i els paisatges. Per a aquesta disciplina també hi ha sabatilles especifiques, són sabatilles mica més dures, però amb més proteccions al peu i tacs més pronunciats a la sola per agafar-se millor al terreny. Pots utilitzar les d'asfalt sempre que el terreny no sigui molt tècnic, però has de tenir en compte que la vida útil de la sabatilla baixarà considerablement.

L'ideal en els entrenaments setmanals és poder combinar tant en carretera com pels camins. Patir fent sèries per l'asfalt i distreure pels camins en la naturalesa.

Ara et toca triar a tu per on serà el teu proper entrenament!

Anar al blog