Santfeliuesfera

 • Joana Raspall

  Casa Raspall i Joana Raspall.

  Dimarts 19 de febrer a les 18:10h i divendres 22 de febrer a les 11:15 a La 2
  'Carràrius' visita els carrers de Sabadell, Ripoll, Gandesa, Sant Feliu de Llobregat i Sant Andreu de la Barca.Rubèn Muntañà 
  A Sant Feliu de Llobregat la visita porta a una colònia tèxtil completament avançada al seu temps i una associació coral que va superar totes les expectatives. A més, descobrirem quina relació tenen les roses, les graelles i la poesia amb la ciutat.

 • Joana Raspall

  Selecció de Haikus entre ells els uns de la Joana Raspall

  Presentació del llibre Llum a les golfes a cura de D. Sam Abrams, que tindrà lloc a l’Ateneu Barcelonès (c/ de la Canuda, 6) el dimecres 20 de febrer, a les 19h del vespre.
  Fitxa de premsa


  D. Sam AbramsLlum a les golfesUna antologia del haiku modern i contemporani catalàCol·lecció: El far de VienaNúmero de la col·lecció: 04Nombre d'edició: 1aData de publicació: 11/01/2019ISBN: 978-84-949066-7-1Format: 14,5 x 21,5 cmPàgines: 383Enquadernació: rústica amb solapes i guardesPVP: 22.

 • Joana Raspall

  Nou lloc amb el nom de Joana Raspall

  Joana Raspall‏ @JoanaRaspall 8 hHace 8 horasMásAvui http://unmondepoesia.cat  s’estrena (atenció!) en una Clínica Dental. A can @DentalDrCauhe han batejat com a Sala Joana Raspall la sala d’espera dels joves pacients d’odontopediatria i l’han decorat amb les nostres il.lustracions. Ara sí que somriurem de valent! – en RENFE Sant Feliu de Llobregat

 • Joana Raspall

  Amb sabates de molsa

  Critica i fitxa a Faristol
  Novembre 2018 Nº 88

  https://www.clijcat.cat/faristol/critica/Amb-sabates-de-molsa-Poemes-amb-sentiments-de-Joana-Raspall?fbclid=IwAR3Les6J3csB2dPy6KRN9zlqimJqHx-sWDIWxbPxN24EvK9C8YmQ1xMTOLA
  Amb sabates de molsa. Poemes amb sentiments de Joana Raspall
  Amb sabates de molsa. Poemes amb sentiments de Joana Raspall és el tercer volum de l’antologia poètica sobre aquesta autora elaborada per Josep Maria Aloy.

 • Joana Raspall

  Passejada en moto

 • Joana Raspall

  Resenya del llibre Solcs

  Resenya feta per Pere Martí a les revistes:

  El 3 de Vuit de Vilafranca.
  El 9 Nou" de Vic:  (7-12-18), al suplement “El 9 Magazín”, p. 9. "El Vallenc" de l'Alt Camp: (7-12-18), p. 40. ”Nova Conca" de la Conca de Barberà: (14-12-18), p. 29.

  Parlem de llibres
  Pere Martí i Bertran


  Art i poesia de bracet

  L’any Joana Raspall va deixar un reguitzell de propostes i activitats de tota mena.

 • Joana Raspall

  Tot Lleida, article sobre carrer Joana Raspall

  Els quatre carrers de Lleida ja llueixen les noves denominacions que substitueixen els anteriors noms franquistesLa Paeria ha col·locat provisionalment vinils damunt de les plaques velles a l'espera de disposar de les definitives Per totlleida Última actualització Des 29,2018

  ACN Lleida .- L’Ajuntament de Lleida ha dut a terme el canvi de nom dels quatre carrers dedicats a persones vinculades amb el franquisme per les noves denominacions que la Paeria ha donat a aquestes vies, tal com es va comprometre l’alcalde Fèlix Larrosa.

 • Joana Raspall

  Carrer Joana Raspall a Lleida


  Segre.com
  https://segre.com/noticies/lleida/2018/12/28/la_paeria_comenca_reemplacar_els_noms_franquistes_quatre_carrers_64392_1092.html

  28-12-2018
  La Paeria comença a reemplaçar els noms franquistes de quatre carrers
  ·         S. COSTA D./ M. MARQUÈS
      


        
  Les antigues denominacions encara segueixen en alguns senyals || Col·loca un vinil amb el nom de les dones que els substitueixen sobre les actuals plaques
  L’ajuntament ha començat aquesta setmana a reemplaçar els noms dels carrers Alcalde Recasens, Alcalde Areny, Germans Recasens i Sangenís Bertran pels de Rosa Parks, Joana Raspall, Germanes Mirabal i Dolors Lolín Sabaté, respectivament, després que l’alcalde Fèlix Larrosa anunciés el novembre passat que suprimiria els primers noms per la seua vinculació b la rebel·lió militar que va provocar la Guerra Civil el 1936 o perquè van col·laborar amb la dictadura franquista.

 • Joana Raspall

  pròximament a tv33

  No ens diuen la data de la retrasmisió, hem d'estar alerta.

  DISSABTE, 10 DE NOVEMBRE, A LES 23.44
  El 33 estrena el programa "Inèdits" amb una entrevista a Miquel Martí i PolPròxims programesAvui dia, aquests materials no són només un arxiu de vídeo, sinó que són documents històrics que formen part de l'arxiu identitari de la nostra cultura, en el sentit més ampli. "Inèdits" els posa ara a disposició de l'espectador i també dels estudiosos.

 • Joana Raspall

  El mal humor

  Sento no haver vist aquest video fins avui. És el primer poema de la Joana que he vist amb llenguatge de signes.

  Comunicant
  Escola Garcia Lorca Data de publicació: 18 d’abr. 2013   

  Guardo tancats en un cofre de plata
  tots els somriures que trobo pel món.
  Si el mal humor m'ataqués algun dia
  i els necessito, ja sabré on són.

 • Joana Raspall

  HAIKU FROM IBERIA AND BEYOND: Poem by Joana Raspall  MONO YA MONO BOOKSData de publicació: 21 de nov. 2018
  SUBSCRIU-M'HI 8
  Anthology now available for purchase: https://www.facebook.com/commerce/pro...Taken from the book HAIKU FROM IBERIA AND BEYOND by DANNY BLACKWELL. Catalan-language haiku by Joana Raspall. Recited by Cristina Bonora. Haiku from Iberia and Beyond is an anthology of haiku poetry in Basque, Catalan, Galician, Portuguese, and Spanish.

 • Joana Raspall

  llibre Joana Raspall poemes i contes

  Un llibre que encara podeu comprar si no el teniu.

 • Joana Raspall

  Per fi no es posa el nom Joana Raspall a l'escola

  Amb l’objectiu d’aconseguir un nou començament l’Escola Jovellanos ha canviat de nom i ara es dirà Escola de les Aigües. Ho ha decidit la comunitat educativa del centre en votació aquest dimarts a la tarda. El nom Escola de les Aigües ha aconseguit un total de 364 vots i la resta de propostes, Escola Carles Capdevila (83) o Escola Joana Raspall (54), han quedat finalment descartades entre un total de 32 possibles noms.

 • Joana Raspall

  Entrevista a Radiovi Solcs

  La tercera entrevista per l'obra de Joana Raspall que Pius Morera fa en aquest programa poetic.

  Escolteu-la

  12-12-2018


  Ahir, dimecres dia 12 de desembre de 2018, férem el dos cents vuitanta-dosè programa, el tretzè de la vuitena temporada. L’emetérem en directe, com sempre.
  Una de les nostres convidades, Imma Cauhé Raspall, ha dut a terme una tasca ingent de divulgació de l’obra de la seva mare.

 • Joana Raspall

  Recordatori 5è aniversari i proposta nom a una escola

  Com cada any els amics de les roses de Sant feliu, deixen uns pètals al portal de la casa on va viure la Joana. Moltes gràcies a tots els que la recorden, com a Omnium i altres particulars que n'han fet referència. • Joana Raspall

  tallers sobre poemes de la Joana

  Biblio Maria Barbal@BiblioTrempTaller familiar poema-postal @JoanaRaspall a càrrec de Cinta Pintanúvols divendres 30 novembre a les 18h. A partir de 4 anys.
  Presentació i explicació del procés d’il·lustrar un poema en una exposició col.lectiva. Gratuït. Places limitades. Inscripcions: (link: http://ja.cat/DQstb) ja.cat/DQstb9:32 p. m. · 22 nov. 2018 · Twitter Web Client3Retweets5Me gusta

 • Joana Raspall

  NOU CARRER AMB EL NOM DE JOANA RASPALL a LLEIDA  LA Vanguardia   LLEIDA EFE, LLeida 20/11/2018 17:46
  Joana Raspall dará nombre a una de las actuales calles franquistas de Lleida
  0Las calles Alcalde Areny, Germans Recasens y Sangenís Bertran y la avenida Alcalde Recasens se sustituirán por su vinculación con el levantamiento de julio del 193


  El alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa.

 • Joana Raspall

  lectura Podries

  Quan es lleigeixen poemes sense permis de l'autor o dels que vetllen per l'obra, passa que es fan servir per coses que pot ser l'escriptor no hauria volgut.Joana Raspall mai va voler identificar-se en cap moviment ni ideal polític, ella mai volia fer res a favor d'uns o altres, la seva trajectoria era lluitar per la llengua catalana, no per cap opció política determinada.L'us que es faci de la seva obra políticament  és sense permis d'ella ni dels hereus.

 • Joana Raspall

  El 3r millor poema català segons l'enquesta de Catorze


  Poesia
  Quin és el millor poema català? Ajudeu-nos a triar un guanyador d'entre els 14 finalistes proposats pels lectors de Catorze 
  Segons l'enquesta feta entre els lectors de Catorze, el millor poema català és Ara mateix de Miquel Martí i Pol: s'ha endut el 23,58% dels vots. El segueixen Els amants, de Vicent Andrés Estellés (11%), Podries de Joana Raspall (10,28%), Mester d'amor de Joan Salvat-Papasseit (8,48%), Corrandes d'exili de Pere Quart (6,61%) i És quan dormo que hi veig clar de J.

 • Joana Raspall

  Solcs  Ahir dia 24 d’octubre de 2018

  Vam presentar, a la llibreria Claret, la segona edició del llibre Solcs, versió millorada.

  Van assistir molts amics i admiradors.

  Agraïm a tots la seva assistència.

  També agraïm a Lourdes Borrell que va fer una bona presentació ressaltant la part artística de la poeta i la il·lustradora i el que hi ha d'art i musicalitat en aquesta obra.