Santfeliuesfera

 • Una visió de la ciutat de les Roses// Juan Antonio Vázquez

  El comerç local no viu a la Fira.

  L'edició d'enguany de la Fira Industrial i Comercial, la 34ena des de que es va crear aquest esdeveniment de promoció de l'activitat econòmica local, deixa una sensació preocupant pel que fa a la vitalitat del comerç de la que només trobo dues excepcions en tot cas que cal veure en el futur si tindran continuïtat : FEM MODA i EL TAST. Editorial d'EL DIARI DE SANT FELIU del mes de juny de 2012La FIRA cada vegada és menys "fira" i més Festes de Primavera.

 • Una visió de la ciutat de les Roses// Juan Antonio Vázquez

  Un grave error, sí. Pero no del PSC

  Ayer me pilló disfrutando de una semana de vacaciones, pero gracias a la tecnología, internet y redes sociales, pude seguir todo lo que ocurría en el pleno del mes de junio, para sorpresa de alguna persona que debe pensar aun hoy en día que la actualidad política sólo se pude seguir presencialmente.


  Hasta donde me alcanza la memoria, la celebración de un pleno a puerta cerrada, sin medios de comunicación y prohibiendo la retransmisión del mismo por internet es un hecho sin precedentes en nuestra ciudad.

 • Una visió de la ciutat de les Roses// Juan Antonio Vázquez

  [sense títol]

  Un projecte consolidat: EL DIARI DE SANT FELIU
  Ara fa uns mesos Jesús Serrano, empresari emprenedor, molt arrelat a la ciutat des de fa molts anys (encara recordo quan ell mateix venia a buscar les cartes que des del PSC enviàvem i que donat que no les havíem acabat "d'ensobrar" seia al costat i ens ajudava a acabar) i dirigent d'UDC a la ciutat i a la comarca, em va demanar que col·laborés escrivint alguna opinió a l'incipient diari que acabava d'editar.

 • Una visió de la ciutat de les Roses// Juan Antonio Vázquez

  Aquest no és el nou PSC que necessitem (a Sant Feliu)

  Avui fa un setmana que els socialistes de Sant Feliu vam escollir al Primer Secretari Local., avui farà també una setmana que estic pensant aquest escrit. La meva capacitat de sorpresa pensava que estava esgotada, però no, encara te marge per continuar creixent. Algú pot pensar que aquesta entrada es fruit d'un mal perdre, però s'equivoca, aquí hem perdut tots!
  Dilluns de la setmana passada les males arts de la política van aparèixer de la ma de qui, precisament, haurien de jugar un paper aglutinador, de cerca de consens i col·laboració en la seves responsabilitats (i aspiracions) per fer que el PSC torni a governar la ciutat.

 • Una visió de la ciutat de les Roses// Juan Antonio Vázquez

  La renovació haurà d'esperar


  Molt s’ha parlat de la necessitat que el PSC es renovi en aquest congrés i, certament, desprès de tres dures i inapel·lables derrotes electorals no ens queda altre camí. Però la renovació crec que haurà d’esperar.  No podem pensar que la renovació serà la substitució d’en José Montilla per, molt probablement, Pere Navarro. És mes, no podem pensar que la renovació serà simplement la substitució de Montilla per qualsevol dels que aspiren a la Primera Secretaria, ja que com s’encarrega de repetir cada vegada que te ocasió l’actual Secretari d’Organització, tots quatre son membres de l’actual direcció del Partit i, per tant, corresponsables (uns més altres menys en funció de les seves responsabilitats, però tots part de les decisions de l’actual Executiva) de la situació en la que es troba el PSC.

 • Una visió de la ciutat de les Roses// Juan Antonio Vázquez

  Festes de la Tardor, transgressió moral?


  En plena ressaca de les festes de tardor faig una primera valoració del que han estat, de com s'ha viscut la primera expressió cultural de la ciutat, atenent a la globalitat i diversitat a la que s'adreça i dels actes i activitats que la componen.Certament va començar envoltada de polèmica, doncs ja a la presentació de l'Alcalde, en el programa de festes, s’intuïa un canvi profund en la concepció d'aquestes.

 • Una visió de la ciutat de les Roses// Juan Antonio Vázquez

  Però... que estem fent?

  Això no és esport i d'espectacle te molt poc.... 
  Desprès de veure el final del partit de tornada de la Supercopa d'Espanya de futbol i, sobre tot, tot el que s'està dient durant les hores posteriors, em fa preguntar-me que és el que estem fent. Soc conscient que l'esport no és només el futbol, i que el futbol és molt més que el que es juga professionalment o els Barça-Madrid, però també veig que la repercussió que te es tanta que s'hauria de ser molt curós amb tot el circ que es mou al voltant.

 • Una visió de la ciutat de les Roses// Juan Antonio Vázquez

  Sense demagogia

  Aquest dies posteriors a la constitució dels nous Ajuntament estem vivint, també a Sant Feliu, la polèmica pels sous públics, pels sous dels nous i no tant nous responsables polítics. Els grups de l’oposició acusen al nou govern municipal d'augmentar-se el sou, el govern diu que es mentida i que no hi ha increment, sinó una nova redistribució salarial. Més enllà de les quantitats, que és fàcilment constatable i que em consta que hi han sous que no s'han incrementat, altres que si i altres que ha tingut una mínima retallada, la qüestió hauria de ser  més de fons.

 • Una visió de la ciutat de les Roses// Juan Antonio Vázquez

  Sant Feliu, ritme i vitalitat

  Darrerament amb el meu anunci de no tornar a presentar-me com a candidat del PSC a les properes eleccions municipals els de sempre (l’oposició política i la seva corretja de transmissió “pseudosocial”) han volgut aprofitar-se per donar una imatge molt allunyada de la realitat de la ciutat. Tot i els negres auguris i presagis fets pels que han governat aquesta ciutat 24 anys (i ja no ho fan ) Sant Feliu es plena de vitalitat i ritme.

 • Una visió de la ciutat de les Roses// Juan Antonio Vázquez

  Un nou espai cultural.

  Aquesta tarda hem presentat el projecte del nou espai de mostra i divulgació de la cultura popular de la nostra ciutat. Un espai necessari, per a les colles i per a la ciutat. Per a les colles perquè els hi permetrà poder donar-se a conèixer més enllà de les festes, els hi permetrà apropar-se d'una altre manera a la gent, a la canalla, i així tenir una oportunitat també de creixer. I necessari per la ciutat, perquè apropa la nostra realitat cultural, la nostra tradició festiva, el nostre entramat associatiu a la gent i aixó ajuda a fer ciutat, a construir i enfortir la nostra realitat social.

 • Una visió de la ciutat de les Roses// Juan Antonio Vázquez

  Fi d'etapa personal. Punt i seguit a la ciutat

  Ahir vaig anunciar als meus col·laboradors més propers que no em tornaria a presentar a les properes eleccions municipals del maig de 2011. Ha estat una decisió larvada durant molt de temps i que s'ha precipitat aquesta setmana per qüestions puntuals. No us amago la meva tristor per deixar de fer el que més m'agrada: treballar per la meva ciutat i pels meus veïns i veïnes. però també ho faig amb el convenciment des del primer moment que els càrrecs de representació no son vitalicis, ni tan sols és recomanable que ho siguin per molt de temps.

 • Una visió de la ciutat de les Roses// Juan Antonio Vázquez

  Palau Municipal d’Esports Juan Carlos Navarro: no és només un homenatge

  Aquesta tarda fem oficial l’acord del Ple de batejar el Palau Municipal d’Esports, el pavelló de tota la vida, amb el nom de Juan Carlos Navarro. No cal justificar perquè es fa, tothom ho sap. La seva trajectòria esportiva es impressionat, des de que ja fa uns quant anys va quedar campió del món junior i l’Ajuntament el va reconèixer amb la “Rosa de la Ciutat”, una insígnia que es va crear per premiar trajectòries cíviques com la seva.

 • Una visió de la ciutat de les Roses// Juan Antonio Vázquez

  Ordenanza de civismo y uso de la via pública.

  El pleno del Ajuntament de ayer a la noche aprobó, después de resolver algunas alegaciones, la nueva ordenanza de civismo y uso de la via pública. Tanto ERC (que desde la salida del gobierno municipal, hace ahora dos años, se embarcó en confluir, hasta diluirse, en la estrategia de oposición de ICV, de confrontación, del no a todo, de la crítica destructiva y revisionista futura de todos los actos del actual gobierno municipal, aunque muchos de ellos fueran compatidos durante los cinco años que los republianos han tenido responsabilidad de gobierno en la ciudad) como ICV no dieron soporte a la ordenanza de civismo, parapetados en la ya "muletilla" de la oposición de "no estar de acuerdo con las formas con las que se hacen las cosas".

 • Una visió de la ciutat de les Roses// Juan Antonio Vázquez

  Fins quan…?

  La revetlla de Sant Joan no va ser una festa, desgraciadament un altre accident al pas a nivell va fer que el que havia de ser un vespre-nit festiu es va transformar, una vegada més i ja son moltes, masses, en dues difícils hores.
  Un jove va ser mortalment atropellat pel tren. Han estat moltes persones (una sola ja seria molt) les que durant aquest últims 30 anys han mort a les vies. És cert que no tots han estat accidents, però no es menys cert que el pas del tren pel mig de la ciutat es un risc molt gran.

 • Una visió de la ciutat de les Roses// Juan Antonio Vázquez

  Participació ciutadana


  En el programa d'ETV Llobregat Televisió, Panorama Municipal de Sant Feliu de Llobregat del mes de maig de 2010, l'alcalde opina al voltant de la participació ciutadana i dels processos de deliberació i decissió en els assumptes públics locals.

 • Una visió de la ciutat de les Roses// Juan Antonio Vázquez

  Explicació sobre el tram pendent de Laureà Miró

  En el programa d'ETV Llobregat Televisió, Panorama Municipal de Sant Feliu de Llobregat s'explica, arrel d'una pregunta d'un veí, la part pendent de remodelació de Laureà Miró, des de Correus fins a la Rambla. Aquest tram no es podrà rehabilitar com la resta de Laureà Miró fins que les obres de soterrament estiguin totalment executades i el tramvia s'hagi perllongat.

 • Una visió de la ciutat de les Roses// Juan Antonio Vázquez

  Más que un barrio.


  Este fin de semana, como ya es tradición desde hace algunos años, se han celebrado la Fiestas del Barrio de La Salut, organizadas por la Asociación de Vecinos. Un año más ha sido un éxito de participación y organización. Un amplio programa de actividades que comenzó el viernes a la tarde y se desarrolló hasta la noche del domingo, con la participación y colaboración de otras entidades.

 • Una visió de la ciutat de les Roses// Juan Antonio Vázquez

  Seguirem creient

  S'apropa final de la legislatura autonòmica. Probablement el novembre serà testimoni de les eleccions, el President ha dit que la seva voluntat es esgotar el mandat, i fins a llavors haurem de fer un esforç, des del PSC, d'informació i explicació de la feina feta, dels FETS, tal i com ens vàrem presentar a la ciutadania quan els hi demanàvem el vot.

  La nostra ciutat ha estat testimoni directe de la molta feina del Govern de la Generalitat que encapçala el President Montilla.

 • Una visió de la ciutat de les Roses// Juan Antonio Vázquez

  La ciutat es viva

  La darrera setmana de març ha estat molt intensa. Vaig tenir l’oportunitat d’inaugurar dissabte dia 27 una jornades organitzades pel Institut Català de la Dona sobre dones immigrades a la nostra ciutat. És un clar reconeixement a les polítiques d’igualtat i d’immigració que hem impulsat a Sant Feliu des de fa molt de temps.
  Van assistir també la Presidenta del ICD, Marta Selva, i el secretari per la immigració del Govern de la Generalitat, Oriol Amorós.

 • Una visió de la ciutat de les Roses// Juan Antonio Vázquez

  Las verdaderas diferencias

  Habitualmente nos encontramos con el debate político entre las diferentes opciones partidarias donde no sabemos distinguir entre unas y otras, fundamentalmente porque se enzarzan en discusiones llenas de reproches, de acusaciones de índole personal o absolutamente calculadas dentro del tacticismo electoral. Eso no sólo no ayuda a que los ciudadanos y ciudadanas tengas más elementos de decisión a la hora de escoger o valorar quien puede defender mejor sus derechos sino que contribuye al profundo desánimo y la tan de moda desafección política.