Santfeliuesfera

 • CC Veïns per Sant Feliu

  En memoria de Francisco Santa Cruz


  A/A. Sra Cristina Carbonell.

  COMENTARIO.

  Este lunes día 9 de septiembre, desgraciadamente, Francisco Santa Cruz, seguía el camino de Ramón Andreu y era despedido por familiares, amigos y vecinos en el tanatorio de Sant Feliu, con ausencia de personas del movimiento vecinal.

  Santa Cruz ha sido un histórico dirigente del movimiento vecinal, en la AVV Falguera, en la Federacion de AAVV Comarcal y en la Confederación de Catalunya.

 • Sant Feliu Music

  " THE DEVIL AND DANIEL JOHNSTON "A LA SALA ELS PAGESOS

  DIJOUS 19 DE SETEMBRE 21 H A LA SALA ELS PAGESOSI DESPRES COM CADA DIJOUS : JAM SESSION !!!!!

 • Cercle Català de Col·leccionisme

  Correos aprova el segell dedicat a Mn. Francesc Vergés

  Amb motiu del centenari del naixement de Mn. Francesc Vergés i Vives (1919) el Cercle ha demanat un segell personalitzat (Tu Sello) el que fa el número 61 dels que ha editat la nostra entitat amb la col·laboració de Correos.
  Aquest segell ha estat aprovat (validat) per Correos i en uns dies el rebrem. Els socis i sòcies que n'estiguin interessats que m'ho facin saber mitjançant un correu electrònic per fer la reserva, atès que és una edició limitada a 25 exemplars, en principì.

 • Joana Raspall

  Fer les coses amb passió

  Recordem les paraules:

 • CC Veïns per Sant Feliu

  En memoria de Ramón Andreu Lerma

  EN MEMORIA DE RAMÓN ANDREU LERMA
  La muerte de una persona estimada siempre sorprende y la noticia de la ausencia de Ramón Andreu me ha dejado un sentimiento de vacío, impotencia y tristeza.
  Quiero compartir mi gran pesar con toda su familia, especialmente con su mujer, su gran compañera de vida.
   Andreu fue un exponente muy destacado del movimiento  vecinal en Sant Feliu.  Participó en el nacimiento, organización y consolidación de las Asociaciones de Vecinos y mantuvo  sostenidamente su compromiso y honestidad a lo largo de los últimos 45 años.

 • Les meves coses

  CONVERSACIONES CON MI GATO

   
  CONVERSACIONES CON MI GATO

  Whisky; hay un par de temas que me gustaría comentar,SI, SI, ya lo sé, estás pensando, cuando dejaras de incordiar?.crees de verdad que tus temas, me puedan interesar…..
  Whisky, deja por favor, mi escrito de cuestionar,pues te guste - o - no, me vas a escuchar.
  también es cierto, que no sé cómo empezar, no encuentro, palabras justas, ( podria ser.

 • Cercle Català de Col·leccionisme

  Fet a Sant Feliu se n’ha fet ressò dels 20 anys del Cercle Català de Col·leccionisme


  El dia 5 de setembre, a la tarda, la redactora de Fet a Sant Feliu Carme Verdoy va entrevistar telefònicament el president del Cercle Pere Martí Guasch per tal que l’informés una mica de com anava l’entitat i quins actes havien fet per celebrar els 20 anys de l’entitat i quins preveien que farien durant el quadrimestre que queda.
  Agraïm a Fet a Sant Feliu la seva col·laboració.

 • Sant Feliu Music

  MARIA RODÉS A LA SALA ELS PAGESOS
  Maria Rodés, cançons en el firmament   Quatre anys després de la seva personal apropiació de la tradicional cobla espanyola amb l'àlbum ‘Maria Canta Copla’, Maria Rodés recupera la seva faceta de cantautora amb el seu quart disc, ‘Eclíptica’. Un deliciós àlbum conceptual inspirat en el seu avantpassat astrònom Lluis Rodés, qui va dirigir l'Observatori de l'Ebre durant la Guerra Civil.

 • Joana Raspall

  Fragment escrit quant tenia 70 anys

  @JoanaRaspall A la revista Vaive any 1983 Sóc la llengua catalana; una llengua que no té cap mèrit especial ni cap desmèrit enfront de les altres llengües. La meva importància. La meva vàlua és que EXISTEIXO i això sol ja em fa mereixedora de tots els respectes. • Cercle Català de Col·leccionisme

  El Cercle iniciarà pròximament la seva 15a Campanya de difusió del col·leccionisme a la ciutat

  Cartell amb algunes de les moltíssimes possibilitats que ofereix  el món del col·leccionisme. El Cercle Català de Col·leccionisme endega aquest mes de setembre la 15a Campanya de difusió i promoció del col·leccionisme a la ciutat des de la seva fundació l'any 1999. 
  Esperem dels nostres conciutadans amb inquietuds en el món del col·leccionisme, amb empenta, amb responsabilitat i compromís per la cultura, que responguin a la nostra nova campanya.

 • Cercle Català de Col·leccionisme

  Activitats previstes pel Cercle per al darrer quadrimestre de l’any 2019


  SetembreDia 4-Presentació del cartell de la 15ª Campanya de difusió del col·leccionisme i del díptic commemoratiu dels 20 anys del Cercle, a càrrec de Pere Martí, president del Cercle.Seu social, 18.30 hores
  OctubreDia 2-Presentació del segell número 61 del Cercle: Centenari del naixement de Francesc Vergés (1919-2019), a càrrec de Pere Martí, president del Cercle. Seu social, 18.

 • Les meves coses

  POSTA DE SOL !¡.  POSTA DE SOL !¡

  la roda de la vida, t’he el seu cercle per rodarles estacions, amb  la vida tinc costum, de comparar
  començant per primavera, es igual a infantesa som com flors, dolces olors, a punt per la vida despertar
  seguim, amb l’estiu, la fruita, com nostre vida, comença a madurar,
  ara ve la tardor, els arbres perden les fulles, nosaltres la il·lusió,tenim un sol apagat, que ens porta, al dia a escurçar
  ja som hivern, gelor, fredor, es vellesa, al meu cor, li costa bategar ( soc gran no ho puc oblidar ) 
  d’aquesta manera, any, darrera any, ells, els anys van passat,
  ja setembre, es va apropant, els números del 2 al 3  tinc que cambiar,“ es el meu aniversari “ mes, res tinc que celebrar,
  la tardor tinc que saltar, de sobte, es l’hivern dins el meu cor,tristor, por, geló, preguntar, constantment, al pensament, que més ha de pasar ?
  la fotografia, que encapçala  l’escrit, és d’una posta de sol,amb un cel ennuvolat,
  he vist nombroses,  postes de sol al llarg dels meus 72 anyshe posat aquesta, perquè,  m’ha fet il·lusió ? - doncs no -.

 • Les meves coses

  APAT DE FESTA MAJOR !¡.

     

  ÀPAT, DE FESTA MAJOR !¡
  10 d’agost  SANT LLORENÇFESTA MAJOR !¡
  La falta de tots - de tot, amb porte, a la nostàlgia, de pensaramb FESTES MAJORS, passades,per ejemple, amb el dinar,
  la Pilar, ( la mama ) tota, o quasi tota la familia, acostumbraba, a juntar,
  La taula, tan ben, parada…la posarem a l’entrada de la casala casa on jo vaig néixer, EL VA I VE,
  el menjador, no podem estar,“ de fer-ho, no podem pas pasar,
  la taula !¡ Ella, se esmeraba amb prepararestovalles, especials plats, i coberts que després, es tornaven a guardar,“ fins hi tot, copas  pel cava solia posar,”( del que escric, era en el segle XX no podem oblidar,) 
  ANEM AL ÀPAT,seguint la tradició, el mateix que, per Nadal,era el àpat de FESTA MAJOR !¡( amb algunes variacions, està clar)per l’agost.

 • Lourdes Borrell

  Un mal comienzo para un mandato trascendental


  Este mandato se presenta trascendental para Sant Feliu.
  No solo porque se materializará el soterramiento de las vías, gracias a la permanente reivindicación de la ciudadanía y a los gobiernos socialistas de Zapatero con el proyecto y de Sánchez con la dotación económica, sino porque tendremos que decidir el futuro de la gran avenida a la que dará lugar el soterramiento y que vertebrará la ciudad en el futuro en 2023.

 • Les meves coses

  NO DORMÍ, AQUELLA NOCHE !¡  NO DORMI,  AQUELLA NOCHE 

  Cariño: no dormí,  en toda la noche       ni dormiré esta noche  como, no puedo dormirlas noches del 2 de agosto,
  si fue justo,  el 2 de agosto, el dia, que nos casamos47 años, han pasado, los 13 últimos, sin tu estar, a mi lado
  las seis de la tarde, llovió todo dia,con tanta fuerza, el agua caíaque no tengo. ni el recuerdo clásico,  en todas las novias,saliendo, de nuestro enlace, ni una fotografía,
  era tan fuerte la lluvia,que no sabría decirte si no era una, señal, que en lágrimas,  convertiría los 47 años pasadosjunto, a los 13 sin tu compañía,
  cariño, recuerdo cada paso.

 • Agustí Vilar - Bloc Opacline

  L’hort d’en queni 2019

  27 de juny,   Dia internacional de la sordceguesa   El coneixement arriba a través del cos sense avisar. (Maria Aurèlia Capmany)   Al meu país breguen menuts cargols, per parets sàvies on sargantanes i orenetes s’esquiven com mussols, fins i … Continua llegint →

 • Joana Raspall

  1962, article de la Joana Raspall a l'ALBA


  Trobo tan actual aquest article que no m'he resistit a copiar-lo.Tanta tecnologia i tantes coses a l'abast i la joventut no en té prou.
  FAÇANA (continuació] 
  Una moneda més a la mà... Un vestit més a D’armari... Una festa més a la setmana... De què li serviran si ha d'acabar confessant: —M'avorreixo. ..
  Es urgent d'ajudar la joventut a trobar el contrapès que equilibri la densitat de la vida externa amb la intensitat de la vida interior.

 • Agustí Vilar - Bloc Opacline

  Autobusos sense manilles

  No hi ha llibertat sense coratge. (Pèricles)   No volen cap dels meus parlamentaris, tant se val, no juguen net, paciència. Ens volen delinqüents, potser sicaris, creuen que ja n’hi ha prou amb la sentència. Els nostres vots no demanen … Continua llegint →

 • CC Veïns per Sant Feliu

  El Butlletí. Inseguridad ciudadana y falta de neutralidad en el equipo de gobierno

  El Butlletí (julio de 2019).Muchos temas pendientes: la seguridad ciudadana importante y urgente.
  Veïns per Sant Feliu,  sitúa  la seguridad ciudadana como punto de urgente y como una  prioridad en nuestra ciudad.

  Recordando  la negativa experiencia del  verano pasado, no queremos  que  vuelva a repetirse nunca más en nuestra ciudad.
  El año pasado exigimos actuaciones contundentes ante el equipo de gobierno y el Consell de Seguridad, pero a nivel público mantuvimos un tono menor preocupados en todo momento por no generar alarma social ni  publicidad que en la solución concreta de la problemática.

 • Sant Feliu Music

  DOCUMENTAL: Quiero tener una ferretería en Andalucía (Joe Strummer)

  AQUEST DIMECRES 17 DE JULIOL A LES 22 H A LA SALAELS PAGESOS