Reunió amb el cos de bombers de Sant FeliuAquest matí ens hem reunit l’Associació de veïnes i veïns de Roses de Llobregat i membres de la Comissió de Pensionistes amb la direcció del Parc de Bombers de Sant Feliu.

El principal objectiu de la reunió ha sigut conèixer de primera mà la situació de precarietat laboralen què es troba el cos de bombers a la nostra ciutat.

Durant la sessió s'han tractat diferents temes com ara la manca de personal. Degut a aquesta carència, l'any passat es van fer mig milió d'hores extres per mantenir els mínims legals de cada dotació. A Sant  Feliu, el cos de bombers dóna cobertura a 12 municipis. Per ratio d’habitants, el mínim legal és de 6 bombers, però queda sota mínims molt freqüentment i és necessari que aquests treballadors facin hores extres. Aquest excés d’hores s’està pagant a tres euros per sota del preu de l’hora treballada.Des del cos de bombers també ens han traslladat la preocupació per la falta de material ja que no poden exercir la seva feina de forma eficaç. Actualment disposen d’una flota de vehicles obsoleta amb una mitjana d’utilitat de 15 anys i exigeixen una renovació dels vehicles per poder donar una resposta ràpida, efectiva i amb garanties de seguretat.

Un tercer tema que s’ha tractat i que reflexa les mancances que tenen aquests treballadors és que porten sense rentadora setmanes i han de rentar la roba al parc de bombers de cornella.

Des de l’associació de veïns i veïnes de Roses, volem agrair als professionals del Parc de bombers de Sant Feliu que si la situació no ha estat pitjor en gran part és gràcies a la seva dedicació  i professionalitat.

Finalment fem una crida a totes les veïnes i veïns, entitats i col·lectius de Sant Feliu a unir-se a la lluita en defensa dels serveis públics, en aquest moment tan important on cal conquerir , de nou, el dret a uns serveis públics de qualitat.
Anar al blog